kontakt-mobil+45 20 46 30 42kontakt-brevDenne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Flowrox på kraftværk

Flowrox - designet til hårdt arbejde

kraftvaerk-01I dag er mere end 300 hårdtarbejdende Flowrox ventiler i drift på de danske kraftværker landet over. Alle er placeret på steder hvor andre ventiler ikke holder længe nok.

 

Det tog 10 år i Danmark!

Det starter oftest med en test ventil. Senere dukker flere oplagte applikationer op. En helt ny måde at løse problemer på. Flowrox ventiler er helt anderledes end andre ventiler. Et simpelt og logisk design.

 

Slangen er eneste komponent, som er i direkte kontakt med mediet og eneste reservedel.

 

kraftvaerk-02Asketransport

Pneumatisk transport af flyveaske, kalk eller gips er oftest steder hvor der bruges mange penge på vedligehold. Her skiftes ofte ventiler. Aske og temperatur ændre sig med brændslet og er derfor vanskelig at styre. Flowrox ventiler er designet til en hård tilværelse. Ventilen er 100 % fuldt boret. Ingen kugle, klap eller sæde. Ventilen er 100 % tæt i lukket tilstand. Hurtigudlufter sikre at slangen ikke kommer i vejen for mediet i for lang tid. Da slangen er eneste sliddel er det kun den som skal skiftes og derefter er ventilen så god som ny. Flowrox slanger er håndlavet og slangemateriale vælges ud fra tryk og temperatur.

 

 

Flowrox DN200 askefyldeventiler på kraftværk
hos VATTENFALL.
kraftvaerk-03
Asketransport er et oplagt sted at bruge Flowrox ventiler. Det er dog vigtigt at sikre at temperaturen er under grænsen for slangematerialet. SBRT som er vores standart materiale har en øvre arbejds-temperatur grænse på 120C I ekstreme tilfælde op til 160C bruges HNBR. Aske temperaturen er som regel ikke den samme i filtret, som når den lander i trykbeholderen. Det er derfor en god ide at teste dette over et par uger med en temperatur logger.

 

Flowrox ventilen på billedet har i dette tilfælde erstattet en butterfly ventil som ikke holdt særligt længe.


Sendebeholderen her er en af 12 på den første række og derfor belastes den mest. Under test blev der talt åbne og lukke operationer på butterfly ventilen og senere på Flowrox ventilen. Butterfly ventilen nåede 7000 operationer.

 

Flowrox ventilen nåede 47 000 oprationer. Det er selvfølgelig klart for en hver at Flowrox ventilen er meget dyrere en butterfly ventilen, men hvor længe er den det?

1 af 12 Flowrox DN100 askesendeventiler på kraftværk hos DONG ENERGY.Slidende, krystalliserende, aggressivt, tørt eller vådt går lige godt!

 

Flowrox slangeventiler er designet til at håndtere væsker eller tørstof lige godt! Flowrox ventilen er modul opbygge sådan at den består af 3 moduler. Ventilhuset, slangen og aktuatoren. Dette giver uendeligt mange muligheder. Fra simpel afspærring til kompleks regulering. Samme ventil til aggressiv syre som til tør aske. Eneste forskel kan være slangematerialet. Slangen er håndlavet og produceres i 10 standard materialer samt en del specialmaterialer som er sammensat i tæt samarbejde med vores kunder. Slanger kan leveres til højt vakuum samt tryk op til 110bar. Størrelser fra DN15 op til DN1200.